Закваски за мляко

УПЪТВАНЕ ЗА АКТИВИРАНЕ НА СУХА СТАРТЕРНА КУЛТУРА /ДИРЕКТНА ЗАКВАСКА/ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА КИСЕЛО МЛЯКО

Необходимото количество закваска се активира за около 20-30 минути в 1 литър мляко, което предварително е пастьоризирано до 98-100°C и охладено до 43-45 градуса, като първоначално се разбърква и после се успокоява. Така активираната закваска се добавя към общото количество мляко при добро разбъркване. Задържа се при температура 38-43°C за около 3-6 часа. Ако се задържи около 3 часа вкусът на получения продукт клони към сладък. Ако се задържи около 6 часа вкусът на получения продукт клони към кисел. След това се охлажда. 

ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА СИРЕНЕ

Необходимото количество закваска се активира за около 20-30 минути в 1 литър мляко, което предварително е пастьоризирано до 68-72°C и охладено до 43-45 градуса, като първоначално се разбърква и после се успокоява. Така активираната закваска се добавя към общото количество мляко при добро разбъркване. След това при температура на млякото 33-38 °C се влагат поотделно калциевия двухлорид и маята за сирене.

 

С приготвеното кисело мляко от нашите закваски, може да се заквасват и следващи партиди. С 1-1,5 кафяна лъжица се заквасва 1 литър преварено и охладено до 45 °C свежо прясно мляко.

Фирма "Аполон-69" ЕООД е производител на мая за сирене и кашкавал.

Предлагаме мая за сирене и мая за кашкавал в различни разфасовки и активности.

Предлагаме калциев двухлорид, стабилизатор за саламура - ПИМАЛАК (натамицин), консерванти за мляко, млечна киселина, лимонена киселина, индикаторна хартия, тензух, термометри, соломери, цедилки и други консумативи.

За повече информация и разяснения за нашата мая за сирене и кашкавал и другите продукти, които предлагаме, се свържете с нас.

© 2018 Аполон-69 - производство на мая за сирене и кашкавал. Всички права запазени.